Populära Resmål

Rom är en modern storstad med flera miljoner invånare som är ett mycket populärt och välbesökt resmål och som drar turister året om. Staden har ett stort utbud av kultur, historia, sevärdheter, nöjesliv och shopping att erbjuda. När man besöker Rom så finns det ett flertal olika sevärdheter som måste ses. Framförallt har Rom en betydande historisk samling av byggnader och utgrävningar som är kvarlämningar från de 1000 tals år som Rom har varit en världsstad. Rom har även ett fantastiskt utbud av kultur som teater, opera och andra intressanta uppsättningar som drar turister till Rom året om. När man reser till Rom så hittar man alltid något som intresserar alla, här finns det mer än bara historia, Rom har ett pulserande nöjesliv, fantastisk shopping av det senaste i modeväg och vackra, romantiska torg och parker som får tiden att stå still.

Historia och sevärdheter

Ett par av Europas historiskt viktigaste sevärdheter är Colosseum, som är en gigantisk amfiteater där många gladiatorer har fått sätta livet till under romartidens gladiatorspel. Alldeles intill finner man Forum Romanum, vilket är en stor utgrävning från antiken. Här kan man se tempelruiner där gatorna var gjorda av marmor. Detta var Romarikets viktiga centrum där såväl inrikes som internationella affärer, politiska beslut fattades och religiösa händelser ägde rum. Att promenera i detta område får en att kunna ana hur stort Romariket egentligen var. Om man har besökt världens största stadspark, Appia antikas, och sett de otroligt vackra blomsteruppsättningar som finns där så får man inte missa världens vackraste torg, Piazza Navona. Här finner man massor av statyer och fontäner i en harmonisk och gemytlig miljö. Ett besök på museet Museo di Roma rekommenderas för den konstintresserade. Tiotusentals målningar, statyer och mosaiker som beskriver Roms historia ända från medeltiden fram till år 1870, då Italien blev en självständig stat.

Vatikanstaten

Oavsett om man är katolik eller inte är ett besök i Vatikanstaten ett måste när man besöker Rom. På denna historiska plats finner man bland annat de mycket uppmärksammade byggnaderna Sixtinska kapellet och Peterskyrkan. Här finns massor av konsthistoria men även mycket bra information om Rom och Romarriket. I Vatikanstaten, som är en egen suverän stat, är påven statschef.

Nöjesliv, shopping och mat

Rom är uteserveringarnas stad. Här finner man uteserveringar på torg och gator, i stort sett året om. Det finns även mängder av barer och restauranger och vill man fortsätta hela natten lång finns det gott om diskotek, musikbarer och nattklubbar. Varje år reser tusentals turister till Rom bara för att shoppa. I denna shoppingmetropol finner man det senaste modet från de kända italienska modeskaparna. Det finns ett flertal shoppinggator av hög klass men även en hel del second hand butiker för den som vill ha det dyraste, lite billigare. Det Italienska köket är världsberömt och det finns goda skäl till att det är så. I Rom finner man allt från pastarätter och äkta italienska pizzor till exotiska italienska soppor och grytor. Den Italienska maten finner man överallt, på torg, små lokala restauranger till lyxkrogar. Rom erbjuder även internationella mat från världens alla hörn. Det finns även ett flertal marknader där man kan köpa italienska delikatesser och bland annat rekommenderas ett besök på matmarknaden Mercato di Testaccio, vilket passar både den som är gormet eller den som bara vill prova på det godaste som Italien kan erbjuda.© 2023 Resatillrom.nu.